Followers

Music Please !

Tuesday, November 22, 2011

cycling =)

hye hye hye . . ~ i'm back ! =) sory la . . aku x bape nak update sgt blog nie . . bz (preparing 4 concert) + sakit (cycling) = bz bebenor ! hahaha ! so sekaramg ni agak penat kit . game pon aku dah lama tak main . . cafe world n baking life ! hahahah

srius sakit sebab cycling still terasa sampai skrg nie . mana aknya, paling jauh kot . . dr sijangkang sampai morib (tapi aku x la sampai morib pown kan . . dalam 15kn je . . gigil kot lutut aku nie ) . aku yang terakhir kowt . .try nak kayuh sampai abis . .tapi mg x tahan lah. .

kat bawah nie ada pic aku wif my family . . ckit je la.. kalo nak tgk lain.. singgah di FB ye =)












sekian . .
||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Sunday, November 20, 2011

entry mamai ( cz ngantuk nie) =)

hyep ! time aku wat entry ni, aku ada kat umah paktam aku .
sje je cz x tau nak buat apa dah kan .
aku baru balik dr function kat tadika sarah nie !
best apa ! semua comel-comel belaka ! like it !

aku jd photographer lah kan !
mula tu nak sorok lah kan x nak bagi sarah nampak..
last kat atas stage, die nampak aku lak . . nasib baik die tak stop dance . .
die trus kan and paling best muka tu asik senyum je kan ! =)
seriously sarah ni ada talent la kan .

hahahah nannti lah aku upload pic eh . .
coz now aku kna tdow dah . . esok nk bangun awal pagi !
nak konvoi ramai2 naik basikal g morib !
doakan aku selamat sampai n selamat balik lah ye =)

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Saturday, November 19, 2011

adik-adik ku =)

ASSALAMMUALAIKUM

hye hye hye ! !
entry aku kali ni pasal adik2 aku ni ,
actually ni la budak2 yang aku jg kan =)
mcm perangai ada !
but mmg fun la . .
memang heepi...

so ni antara2 yg dorg wat =)
n aku lak xde keje duk tgkap pic dorg kan kan
#adaakukesah!!!hahahah#










the end | =)

len kali kita sambung yer =)

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Sunday, November 13, 2011

kisah dongeng

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Monday, November 7, 2011

DELICIOUS !!

ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

Hye semua. Entry aku kali nie aku takde nak ckp apa. Today umah nenek aku wat something special =D

Serius sapa yang dtg umah umah nenek aku ni mesti berat badan naik 5-10kg. Termasuk lah aku kan ! kau ada ! ! hahahha. Yela, mana taknyer.. macam2 menu hari ni yg ada, sedap2 tuh !!! ikan bakar (keli, kerapu, merah!) , kerang bakar, suk tulang & ekor , kari kepala ikan n more!

mmg kenyang lah ! ! sat g nak smbung plak ! ! hahaha

(nnt aku upload pic okayh -D)

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Saturday, November 5, 2011

khas tu kamoo =D

ASSLAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

this entry khas tuk someone . . FISHA EVANS hehehe..
yunk, kamoo nk shoutbox cm tu yer.. kamoo klik sini ye =D

hopefully dpt tolong =D



||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

HANDPHONE, CELL PHONE n TELEFON BIMBIT =D


ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

hye ! me again ! apa ? suka aku la nk wt entry bpe kali ! haha juz kidding okayh ! so tgk pd title kat atas, etry kali ini pasal HP yg aku pernah pakai. tapi x la seCANGGIH korg kan =D

heheh.. aku ingat lagi mula2 lagi dapat hp..WAH ! best la . . mmg rancak la aku men msg ngn kwn2 aku.. n ada 1 kwn aku tu bg wit kat aku suh topup then kami msg.. heheh dat time aku rasa ku x le idup tanpa HP. HP tu mesti ada kat aku.

ala, standard la remaja kan (cm korg), msti tangan tu nk men msg je kan.. ada lak sampai x yh tgk hp bile taip, dah leh hafal n e taip dgn pantas =D mcm aku gak la. bile org call mmg aku x brani nk jwb (malu lah kononnyer), so msg je la kan =D tp lama2 tu berani la aku nk ckp kan =S

pakai hp ni pun ada gak padah nyer. contohnya aku pernah ah sekali dpt call dr R n die ckp aku pernah tdo ngn die. serius aku pun cuak la kan ! time tu adik aku ada skali la kan. R tu call aku kat telefon umah aku. byk kali die call la kan. terus aku cabut wire blkang. dah lama2 tu br la die x call dah. so korg, becarefull okayh!

skola2 dulu standard la kan.. kes jual2 num kan.. paling truk time aku F5. bole d katakan tep kali 2 mggu msti tukar num cz num kena jual. (kwn2 aku gak nyer keje).. dah lama2 tu num hnya aku bg kat org tertentu jer..

so kat bwh nie ada lah pic hp yg penah aku pakai.. kalo korg tgk sume design lama jer kan =D ADA AKU KESAH !


But now hp kat bwh la yg aku pakai kn =D dah jahanam hp kat atas nie =D so hp kat bwh ni yg aku pakai skrg.

hahah.. kalo d kumpul balik dah boleh wat koleksi dah kan =D btw.. aku mmg syg hp2 nie =D

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Friday, November 4, 2011

teacher2 =D

ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

Hye allz (euww gedix kan =D) entry aku kali ni pasal .. pasal pe tah !.. hahah.. apa la aku nie.. cam x betul je kan..

OK! ari ni aku p tempat keje ma aku lakan cz ada keje ckit =D pas keje tu aku lpak la ngn bdak2 yg berumur 2 - 3 tahun. haha mula2 tu dorg agak takut gak la coz dorg panggil aku "teacher" sounds cam garang kan.. hehehe..

then bila petang tu pas dorg bangun tdo n shower2, aku try2 lah sembang ngan budak2 nie kan . not bad lah kan =D aku pun layan jer lah. best, memang happening. yang paling syok nk bagi gula2 yg my mom beli kat CH ri tu kan. That time memang aku jadi garang sat .

heheh.. alhamdulillah.. aku siap suh dorg wat straight line .. standard lah kan ada gak yang x dengar. besar lah tu =D. time aku nak bg tu aku wat lah game kan =D so dorg memang happening lah. ada yang malu2, ada yang hyper-active n ada gak yang peramah =D

ada gak dtg kat aku sembang2 aku layan je la.. serius aku suka =D. dorg semua comel2.. time aku rasa cam 'mama' yang jg anak plak.

so korg cam ner?? minat x budak2?? aku tau mest majoriti ramai yg suka kn ? hehehe. budak2 ni kalo kita usha2 perangai dorg, kita sendiri leh tersenyum =D kita yang mrh nie pun , leh kurang ckit mrh nyer =)

heheheh , sekian sje entri aku kali ni (cm tak syok jer kan! actually otak tengah serabut)

#ha! jap apa2 pun aku ucap kan SELAMAT HARI RAYA KORBAN =D

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Tuesday, November 1, 2011

PART TIME JOB ! =)


ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

entry kali nie.. aku nak tunjuk manik2 yang aku buat. actually ni la part time aku time study dulu.. nk cr income lebih =D aku belajar dengan room-mate aku. die dr SARAWAK. masa tu aku tengok die wat tuk someone, so tibe2 timbul rasa MINAT nak belajar. So, kat bawah nie ada pic manik2 yang aku wat. yang nama 'alongwanie' tu la 1st manik yang aku buat.

Aku dah banyak kali buat, tapi ni jer la yang aku sempat tangkap kan...


If korg berminat boleh lah comment kat bawah ye =)



||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

CAMERON HIGHLAND (TRIP X PLAN)

ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

hye... lame nyer aku tak update blog nie kan.. sihat semua?? aku harap korang sihat selalu... kali ni entry aku pasal TRIP YG X D RANCANG.. aku dengan family aku g CAMERON HIGHLAND (CH).. serius.. mmg x d rancang.. time juz plan nak pergi IPOH coz aku nak amik sijil aku n pastu balik kampung ku d KUALA KANGSAR,

hahah.. okayh.. pas aku dengan family bermalam d rumah Pak Lang aku di taiping, esok pagi nyer kami gerak ke CH. Mula2 aku ingat kan balik hari, rupa2nya check in dekat sana. Memang best.

Kalau dah sampai CH x sah lah kalau tak borong STRAWBERRY kan ! Serius MY FAV ! heheh.. btw x banyak pun kami pergi, juz area hotel je.

so, kat bawah kat bawah nie antara pic2 d CH..(byk lagi...xkan nk letak semua kan =D)





||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||