Followers

Music Please !

Wednesday, August 31, 2011

RAYA 11 di KUALA KANGSAR


salam semua warga blog . . wahh ! ! lama tak update . .well ! ! kampung aku tak de line . .so aku tak on9 la . .update status FB pn guna hp . .hehehe . .now aku da blik shah alam . . esk nak p johor plak la . .

not bad . .mood raya pun tak de sbnarnyer . . ntah . .aku rasa sama je cam hari bese , , tp org kata ape . .layan je la . . .nak tak nak skrg ni dah raya . .heheh . .

duit raya ? ? mmg tak la aku nak dapat . . bese la . badan besar . . dah cam mak orang . .sapa la nak bg wit raya kan . . . heheh . . tak per la .. aku terima saja . . .

korg semua raya camner ? ok ?? aku harap ok la . .

esk aku nk gerak p johor . .aku akan update lagi . .
sekian . . .
aku dgn anak2 buah aku . .

pic 1st day . .

**byk lagi pic . . korg tgk kt fb je la ye . .**

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Saturday, August 27, 2011

SK 32B


salam semua . . khas untuk CLASSMATE aku SK32B Sistem Komputer . . . classmate aku nie . . memang happening . . tak lupe pada lecturer2 yang mengajar kelas nie . . thx ! !
aku hepi dapat geng2 cam korg . .korg memang the best ! ! love u all . . byk bnda yang aku igt kt korg . . .last2 kite lepak, kite g karok, tgk wayang . . .tp sdiyh gak sbb ader yg tak join . . spnjg aku kenal korg . . aku memang hepi ngn korg . .sunyi bile korg tak de .. .

tak lpe pada lec2 yg ajar . . thx sbb sudi bg ilmu pada kami semua . .thx sbb sudi layan karenah kami yang hyper actve nie .. thx lec2 semua . .

aku nak mintak maaf kt korg semua andai selama korg kenal aku . .aku wat salah kt korg, wt korg sakit hati, wat korg terasa or ape2 jer . . aku mintak maaf dr ujong rambut sampai ujong kaki . . .andai aku ade berKASAR ngn korg . . aku mintak maaf jgak tau . . .

tak lupe kat lec . .saya mintak maaf bg pihak warga2 SK32B andai kami menyusahkan Cik2, Puan, Encik2 . . maafkan kami ye . . .saya menyusun sepuluh jari memohon maaf . . .


SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN





||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Friday, August 26, 2011

C-3-5 cyg korg . ..




salam . . hye semua . . entry kali nie khas untuk my housemate time aku study at ipoh . . dorang memang happening ! ! aku memang sayang korg . . byk kenangan yang aku tak leh luper . . dorg memang happening ! ! aku miss dorg sangat2 !

aku ingat lagi2 . .mule2 kenal kami dah rapat . . cam dah lama kenal . . aku pun yang asal memang PENDIAM bile ngn orang yg baru aku kenal . . .tapi dengan dorg . . memang best . . .

aku ingat lagi bile bulan puasa . . tgh2 malam kami jalan p DM amik makan tuk sahur . . .hahah . . memang x le blah la kan . . then berbuka same2 . . then banyak la kenangan yang memang aku tak leh lupe . . b4 ni aku ssh nak dapat kwn2 PEREMPUAN yang baik, happening . . .tp dorg la bg aku the best . . .susah senang kami sama . . .


tak lpe room-mate aku . . .dorg byk tolong aku . . bile aku de prob . .dorg la byk hepi kan aku . .syg korg . . .!!!

oklah . . kepada HOUSEMATE aku . . .aku nak mintak maaf kat korg andai selama kita kenal.. aku ader banyak sakit kan hati korg, slah cakap, wat korg marah, wat korg terasa , , ,x-specially to bdak2 bilik aku . . .aku minx maaf sangat dr ujong rambut sampai ujong kaki . . . maafkan aku ye . . aku takkan lupe kan korg . . ..

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN




||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Wednesday, August 24, 2011

HEPI la JUGAK ! ! !


salam semua . . juz i want to say, today is my BEST day (maybe) . . sebab ari ni aku ader test lesen . . memang cuak la . . semalam teruk gak la aku study . .juz ulang je test kat cd !

dugaan untuk hari ni . . cam bese la . .aku bg i/c kat kakk tu . . then bila nama aku kena panggil . .kakak tu cakap i/c aku tak boleh nak pakai so TAK BOLEH AMIK TEST ! ! time tu nak je aku pecah kan meja kat depan tu . . aku terus call uncle zack n g wat smart card . .duit memang tak ckop.. duit smart car memang lepas . .duit gambar tak lepas . .

so dengan muka tak malu. . aku pnjam wit uncle . . ='( pas wat card tu . . aku g amik test . . byg kan. . aku sorg je dlm bilik tu . . hahah aman cikit . . nak jawab tu memang takut r . .

but the end . . alhamdulillah aku lulus . . .heheh cukop makan la ...now esk aku de kursus lagi . .hehehe aktiviti mengantuk bagi aku .. hahahah

org kata jangan hepi lagi . .sebab nanti aku de test lagi . . huhuh WISH ME GUD LUCK ok ! ! !


||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Tuesday, August 23, 2011

BECAUSE U LOVED ME ! ! !

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

I'm everything I am
Because you loved me




||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Monday, August 22, 2011

ME AND BOOK (^_^)

Me and book . . aku suka baca buku nie . . kalo aku boring, aku baca buku . . x-speacially novel story . .memang aku suka . . love story . . ngee~~~ comics pun aku suka jugak . . sebab fun kan . . kadang le ceria kan life aku yang serba keBOSANan nie . . hehhehehe

buku nie pun le buat aku ngantuk . . btul . . baca memang aku baca . .tp kebanyakan le buat aku ngantuk . . terutama teks book skola . . memang aku tdo la . . heheh . . but depend pada buku . . kalo buku tu happening or best bagi aku . . so aku tak tdo la . .

tapi serius kebanyakan buku buat aku ngantuk . . tapi aku tak tau la korg camner kan . . tapi i'll try habiskan buku yang aku baca . . hahah


**baca la buku . . boleh tambahkan ilmu pengetahuan**

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

mari kita berpantun raya . . . =D

Pantun Lawak Hari Raya dan Pantun Aidilfitri :

Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
Kiriman MMS pun dah kira grand lah ye..!

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya dah tak sempat
Pakai MMS pun kira ok what?

Lemah lembut tuan puteri
Berkain cindai cantik dipandang
Meriah menyambut Aidilfitri
Sahabat handai datang bertandang

Udara dingin hening pagi
Tabuh bising mulakan hari
Aidilfitri menjelma lagi
Masing-masing pakai berseri

Tanpa mengira miskin kaya
Pangkat kedudukan hamba shaya
Sama-sama menyambut raya
Maaf-maafan dihari bahagia

Aidilfitri hari kemenangan
Kejayaan menempuh halangan
Mengenali erti kesenangan
Bagi mereka yang kekurangan

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakrapan

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah

Saidina Affan menyusun kata
Tutur peri yang aulia
Maaf-bermaafan sesama kita
Di Aidilfitri yang mulia


||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Thursday, August 18, 2011

HITAM PUTIH kehidupan

setiap orang mesti ader hidup yang sendiri . . ada SUKA, ada DUKA . . biasalah tu . . aku yakin setiap manusia di bumi ni tak lari dari masalah . . semua orang ada masalah . . tak kira lah massalah apa pun . .. yang penting macam mana kita nk HANDLE masalah kita . . ada sesetengah orang, die pandai sorok masalah sendiri . . cover la tu . . sesetengah tu suka pendam . . n ada juga yang suka berkongsi . . sama lah macam HITAM PUTIH nie . .

HITAM PUTIH ni fav color aku . . ada sesetengah kata macam TAIK CICAK ! bagi aku . .tak kisah la kan . . masing2 ada pendapat kan . . bagi aku HITAM PUTIH ni umpama kehidupan aku . . warna lain pun ada meaning yang tersendiri kan . . tapi aku pilih HITAM PUTIH untuk kehidupan aku . . ada juga warna lain . . tp HITAM PUTIH ni la yang utama . .

macam kehidupan aku . . tak lari dari masalah, kadang hidup aku ceria, kadang dunia aku gelap warna HITAM . . . penuh dengan kesedihan, kedukaan, . . namun, ada sesuatu yang akan membuat aku menjadi ceria, kain HITAM kini menjadi PUTIH . . kadang2 ada corak warna warni menghiasi kain PUTIH ni . .

sebab tu la kita perlu kan seseorang tuk menjadi pendengar kita . . tapi aku . . kebanyakan aku lebih suka pendam . . sebab aku lebih suka MENDENGAR masalah dari MENCERITA masalah dekat orang lain . . tapi ada la sesetengah masalah yang aku tak dapat nak tanggung, barulah aku cerita . . .

so . . korang cari la kawan yang boleh dengar masalah korang . . tapi jangan la main sembur jer . . takut orang yang korang cerita masalah tu tak boleh percayai . . die cerita pulak kat orang lain . . pilih la orang yang boleh korang per caya k . .

akhir kata aku . . warna amat penting dalam kehidupan . . warna juga memainkan peranan penting dalam hidup kita . .gelap warna yang kita pilih . . gelap la hidup kita . . bila kita lahir . . kita umpama KAIN PUTIH . . jangan la kita kotorkan KAIN PUTIH tu . . dan ingatlah . . bila kita mati . .KAIN KAPAN PUTIH tu la yang akan membaluti badan kita . .

wasalam . . (ALONGWANIESAHAJA)

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

I'AM THE BEST ~ ~ ~



[CL] I am the Best
I am the Best
I am the Best
I am the Best
Th-th-the Best

Bam Ratatata Tatatatata
Bam Ratatata Tatatatata
Bam Ratatata Tatatatata
Bam Ratatata Tatatatata
Oh my god

[BOM] Whoever looks at me can see I’m kind of a killer
alright
This body is second to no one
alright

[DARA] You’re following behind me but
I’m only running forward
I jump on top of the table you’re sitting at
I don’t care

[CL] If you touch me you won’t be able to handle it
I’m hot hot hot hot fire
Before I flip something over
Please can someone stop me

[MINJI] I open my closet and
Put on the freshest outfit
The reflection of my face in the mirror
I carefully check it over
Right now it’s 8
I’m supposed to meet up at 8:30
Tonight I set out with bold steps

[CL] I am the Best
I am the Best
I am the Best
I am the Best
Th-th-the Best

[MINJI] Whoever looks at me can see I’m kind of fabulous
alright
Even if you were me, you’d be envious of this body
alright

[BOM] Guys are turning around to look at me
Girls are following me
Being looked down on in the spot
I’m sitting at, every day is tiring

[DARA] Pretending to be an athlete, this snobby
Clumsy Playa
Like you’re a flat tire
I’ll dump you good for people to see

[CL] I refuse to be compared
I’m telling you the truth
If we’re talking about my value, I’m a
Billion dollar baby

People who know a thing or two
They all know it so ask them
Grab anyone and ask them
Who is the best

I am the best
I am the best
I am the best
I am the best

[CL] Who? You are better than me?
No no no no na na na na
Who? You are better than me?
No no no no na na na na
Who? You are better than me?
No no no no na na na na
Who? You are better than me?
No no no no na na na na

Bam Ratatata Tatatatata
Bam Ratatata Tatatatata
Bam Ratatata Tatatatata
Bam Ratatata Tatatatata
Bam Ratatata Tatatatata
Oh my god




||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Monday, August 15, 2011

usah kau BERSANDIWARA ! !

Barangkali Kau Tidak Mengerti 
perasaan Sayangku Padamu 
mungkin Jua Kau Ada Yang Lain 
yang Engkau Sayangi Selain Diriku  
hanya Aku Yang Cinta Padamu 
dari Dulu Hingga Selamanya 
tapi Engkau Tak Mengerti hati Ini Kuserah Padamu  
kusimpan Kenangan Cinta Bersamamu 
kupadam Impian Biar Menjadi Debu 
kusangka Kau Sayang Cinta Kepadaku 
kusangka Kau Jujur Rupanya Bersandiwara 
jiwaku Sepi Resah Kesorangan 
aku Menadah Impian


||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Wednesday, August 10, 2011

KU INGIN KAMU

Dari semua yang aku jalani bersamamu
Ku ingin engkau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku
Tanpa dirimu
Ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hadirmu yang bisa membawa syurga dalam hatiku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani..

Sentuhanmu bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa
Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani

Di setiap arung gerakmu
Tersimpan di hati kecilku
Bahawa dirimu terindah untukku

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
ku ingin selalu menjagamu…


||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

ADIK2 ku . .

wajah2 adik kesayangan aku . .


alien . .
**die ni comel.. asal pahang... suara die comel sgt. . org ye kecik molej je...**


eykaa
**cte gurl . . aku knl die kt tagged..(aku da x gne tagged).. so far stakat nie die ok.. org nyer heppening gak...=p**


HUSNA
**comel kn?? hehhe.. mmg comel... kami br x baru la knal... ok.. org nyer jenis hepi... senang la bkawan ngn die... thn nie SPM.. i wish u gud luck k...**

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Tuesday, August 9, 2011

MY NEW BLOG ! ! !


ni la blog aku yg aku make up...

pening gak ala aku wt...aku ni TAK TAHU sgt psl blog..

x slh aku nk blaja kn....

byk la aku usha2 blog org len . .

yg mner aku rasa menarik perhatian aku.. aku try wt...

thx to my friend cz sudi tolong aku . .

aku tau myb ader yg sama...

tp bukan la aku tiru...

agak2 la ckit . . aku x tiru..

x salah kn aku nk blaja...

n kalo aku rasa aku x le wt . . aku le bertanya...

kalo korg tgk blog aku nie de same ngn korg...

sorry la..myb kebtulan...

serius.. kalo aku rasa menrik.. aku kn cuba buat...

aku x tru k...sorry la korg...

btw... kpd blog2 yg aku singgah n bg aku inspirasi...

(wlupn aku x knl korg...heheh)

thx la aku ucap kn k....

thx to all my blogger's friend...

korg la inspirasi aku...

(ceh... mcm ape la aku ni kn...=p)


**ni pn x abis makeup lg.. aku rasa still cm x puas ati la.. huhu.. kalo korg de idea.. tolong la aku ye...aku ni x pndi sgt dlm blog k...**



||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Monday, August 8, 2011

cry . . ='(

I'm not the type to get my heart broken
I'm not the type to get upset and cry
'cause I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye
Relationships don't get deep to me
Never got the whole in love thing
And someone can say they love me truly
But at the time it didn't mean a thing

My mind is gone, I'm spinning round
And deep inside, my tears I'll drown
I'm losing grip, what's happening
I stray from love, this is how I feel
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

Did it happen when we first kissed?
'cause it's hurting me to let it go
Maybe 'cause we spent so much time
And I know that it's no more
I should've never let you hold me baby
Maybe why I'm sad to see us apart
I didn't give to you on purpose
Can't figure out how you stole my heart

How did I get here with you, I'll never know?
I never meant to let it get so, personal
And after all I tried to do, to stay away from loving you
I'm broken heart and I can't let you know
And I won't let it show
You won't see me cry

This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

All my life...

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

PENIPU ! !

Perlu ke aku nk cover kau lagi ? ?

depan org . . kau baik la sangat . .

aku ? ? kau tipu aku ? ?

kau pk aku per ? ?

Menyesal la aku kenal kau ? ?

pasni lantak kau la nk wt pe pn . .

aku x nk amik tau ! !


(**ko xlyk di pggil KAWAN tau x ! ! ! **)

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Sunday, August 7, 2011

buang angin dalam badan

assalammualaikum....

entry kali ni aku nak share serba sikit tips nak buang angin dalam badan kita..

kebanyakkan la manusia sekarang selalu kena sengal2 kan...

cara-cara nak hilang kan sengal2 ni..


  1. ambil air suam tidak terlalu sejuk sangat,selepas itu rendam bahagian yang sengal
  2. ambil halia yang mentah sapu bahagian yang sengal tersebut,basuh dahulu dengan bersih kemudian baru la sapu halia tersebut ke tempat yang sengal tadi...
  3. minum air halia(halia baru),hancur kan halia tersebut rebus macam biasa la..guna sampai tidak ada rasa halia lagi...
  4. kalau nak lagi elok kan..berendam dalam kolam air panas yang di ulu lenggong,baling yang paling dekat dengan angah...

selamat mencuba korang semua...

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Friday, August 5, 2011

ayat nk jiwang zaman skrg =p


Walau lautan api,

aku akan naik bot untuk rentasnye,

ye la, takkan gile nak berenang kan.


Walau setinggi gunung,

aku sewa helikopter ,

ye la, nak daki mane larat.


Walau duit antaran rm100000,

aku akan tetap tikam nombor,

nak kerja, malas ahhh.


Walau mak pak ko tak bagi,

aku tetap nak jugak,

akan ku langgar diorang dengan kapcai abang aku.


Walau ade prempuan lain,

takkan ku curang,

melainkan die lagi cantek.



||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Putus Cinta Dengan Org Putih =p

Tijah ingin memutuskan perhubungan dengan boyfriend orang putihnya…

Dia tak sanggup bertemu muka, Lalu dia pun mengutus surat…surat tu macam ni bunyinya….hehehehe

Hi,My motive write this letter is to give know you something. I WANT TO CUT CONNECTION US. I have think about this very cook. I know i clap one hand only.Correctly, i have see you and she together at town with my eyes self. You always request apology back back. I don’t trust you again!!!My Friend speak you play three wood.

Now i know you correct correct play three wood. so, i break off to pull my body from this love triangle.I know this result i pick is very correct, because you love she very high from me. so, i break off to go far from here. But i always love where also i live….Safe live……

Tijah



Lepas orang putih tu bace.. org putih terus pengsan . .

huhuhu


(**nk sgt couple ngn org putih.. hahahah**)


||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

giler jer ! !

prhbungan kte

amat brmkna bgiku..

kau ktawa

aku ktawa..

kau mnngis

aku mnngis..

kau trjun bngunan

aku tngok dri bwah n jrrit.......

"FUYOOOO...

COMPIRM MATI WOO


||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

bg PENDAPAT plzz....

ok... aku nk minx la pndapat kn... cmni...

contoh la...

Aizat (bukan nama sbnr) berkawan ngn Ina (pn bkn nama sbnr). . dorg ni mmg bes fwen da lme da.. kire mmg rapat la kn.... gado2 tu bese la... adik bradik pn le gado.. ni kn pula kwn baik kn.... 1 hari tu.. dorg gado besar.. masing2 ego kn... mmg gado besar.. so x contact la... dua2 diam... (tp sbnrnyer dorg syg antara 1 sme lain..ye la.. da lme kwn kn... nk berbaik.. tp malu.. x nk mengalah..aisshhh)...

dlm tgh perang ni.. dtg lak siti (bkn nama sbnr)... siti msg ina... dlm msg tu siti maki hamun ina... x msg. call... dlm maki2 tu.. ina dpt tau yg siti ni mmg de hati ngn aizat... org kate dengki la... ina pn x thn kena maki... ina maki balik.. mmg dorg perang... ina x thn... smpi ina nangis.. ina ajak jumpe.. tp bile tme nk jme.. siti x agkt call...

ina try call aizat.. tnyer pe yg sbnrnyer.. aizat pn x tau....die kater x kenal siti..hr2 siti maki hamun c ina tu.... sdar x sdar.. ina ngn Aizat da berbaik... dorg sme nk setel kn hal ni.. Aizat x puas hati.. Aizat kater "kalo jmpe minah ni.. mmg nahas la...".. tu yg Aizat kater... Ina pn sme.. sbb yg kena maki hamun nyer Ina... Siti maki hamun ina.. bnda2 kesat sume die bg kt Ina...

di pendk kn cter... 1 hari Ina dpt tau yg Siti tu kwn baik Aizat.. n dir guna nama Siti tu sbb nk menyamar.. x nk spe2 tau...

the prob is... Ina try tnyer Aizat... kalo la pmpuan sial tu kwn baik die... kwn rapat.. bole ke Aizat maafkn?? Aizat pn kater.."myb la... tp tnyer la dulu nper wt cmtu.. then maafkn je la.. kalo mrh pn x lama..."... Bile Ina dgr Aizat ckp cmu.. mmg sdih la kn... dulu kater len.. skrg lain... yg kena maki hamun nyer Ina...

Patut ke kiter berbaik ngn kwn yg tikan belakang nie... myb le la maafkn... bole ke kiter lupa kn pe yg kwn yg suke tikan belakng ni wt ????

NEED ANSWER ! !

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

Thursday, August 4, 2011

SURAT CINTAN DIO (rockers beb ! !)

Salam,

Amacam awekku.?? Lu orait ka.?? Wa harap lu ok2 je..

Awek gua, gua tlh mbaca surat lu tempohari… Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua thadap lu bkn main… Lu ingat gua main2 ka.?? Cintan gua mdlm very deep you know.! very deep purple.! Lu tarak prasan ke?

Apa yg kurangnya gua ni.?? Cuba lu cakap! Gua ni x cukup hensem ke.?? Atau lu sudah ada balak lain.?? Lu sound gua beb.! Mentang2 lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu.! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang.?? Kalo lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jd cikgu tp x dpt. Bkn pasal gua takde kelayakan tp tadika kemas jarang amik cikgu lelaki.. Lagipun jiwa gua lbh kpd seni… Tiket konsert gua semua habis jual.! Sbb tulah gua jd tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu x offer kat onglain.

Gua memang betul2 tak puas hati ni.! Lu memang bikin gua panas.! Sampai hati lu buat cam ni kat gua setelah apa yg gua dah kasik kat lu.. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat x dulu sewaktu lu & gua first time jumpa.?? Masa tu hujan... Lu takde payung.. Lu lari pegi kat bus stop.. Lu basah kuyup.. Kesian pulak gua tgk lu kesejukan.. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama2 sudah feeling2.. Gua ingat lagi lagu "Do You Know Me" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu... Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public... Lu tak ingat ke.?? Ka lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo.! Janganlah buat gua macamni.! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah.! Janganlah krn besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua.. Gua memang macamni, rocker sejati.! Lu pun tau sapa gua.. Dulu lu takdepun cam ni.. Lu tak kisahpun.! Lu layan selamba je.. Tp nape skng lu berubah.? Nampak je gua rocker tp gua pun beriman jugak, beb.! Sembahyang x tinggal wo.!

Lu pikirlah sindri,.! Gua dah curahkan segala2 kat lu.. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu.. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai.. Gua buat modal nak kawin dengan lu.. Cayalah cakap gua.! Gua tak tipu.! Btl cakap lu.! Gua harap lu pikirlah baik-baik, bhai.! Kalo 1 ari nanti gua jd rock star, lu jangan nyesal.. Gua dah takde awek lain lg. Lu sorang jelah yang gua cinta.. Awek lain gua usya diorg x layan gua cakap lu.! Gua x tipu.! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dr gua, kenang gua dlm doa makan malammu.. Sebelum gua bla, gua teringat lagu “runaway”.. Semoga lu berbahagia,.!

Yang Benar,
DIO

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

AyAt AwEk ! !

Seorang jejaka yang tak berapa hensome ingin mengayat aweknya supaya dia dapat tidor dengannya.

Jejaka : Awak, saya ada satu teka teki....

Awek : Apa dia?

Jejaka : Apa benda, tiada kanan atau kiri, tiada atas tiada bawah, tiada tengah tiada tepi, tiada awal tiada akhir ?

Awek : Ish, tak tau lah, I give up.

Jejaka : Itulah cinta saya pada awak....

Awek : Betul ke.... he he he. (merah gak lah pipi dia)

Jejaka : Awak, sudi tak awak teman saya di rumah malam ni?

Awek : Boleh, tapi awak kena jawap teka teki saya dulu.

Jejaka : Ok

Awek : Apa benda, bila dipegang sedap, tapi bila dirasa tak sedap?

Jejaka : Emm, tak tau lah.

Awek : Itulah tapak tangan saya (lalu awek tu melempang jejaka tak hensome itu dan terus blah)


||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||

CINTA BUDAK SEKOLAH

mmg sweet kite tgk org bercinta nie... heheheh..
x=specially bdk couple yg comel2 nie...
hehehe.. kdg2 aku tgk dorg pn.. sweet je..




budak2 zaman skrg ni.. da maju dahh...
ye la.. byg kn la.. kcik2 da pandai nk b'cinta..
bdak yg umo 4 tahun pn da tau pasal cinta2 nie . .
hahahha..
dulu kite sume cm tu gak kn.. tp x le cm bdk2 skrg kn..
ni x padan ngn kcik, ayat bersepah... de hati nk tulis surat . .


ni la contoh surat cinta bdak skola

tp kbykn cinta2 bda skola ni.. cinta monyet..
hahah..
org nk bercinta.. sbok nk bercinta..
hahahah.. ader plak tu hnye wt stok je bile sunyi kn..
ish2... sbor je la....

tp ader gak aku tgk yg kekal..
yg bdk skola aku.. dorg couple da lme d.. since f1 or f2...
n now dorg da abis skola.. n aku tgk dorg still couple...
ahmdulilah.. aku doakn dorg kekal la...
heheheh



hahaha. . ni la bdak2 zaman skrg kn... xtau lg yg akn dtg kn...heheheh

||thanks coz sudi baca entry x seberapa ni =) ||